Kleuranalyse

voorbeeld van kleurkaart Kleurstudio EdeKleuranalyse Nieuwe Aanpak
De analyse vindt plaats in mijn studio die op het noorden gesitueerd is. Het noorderlicht is bij uitstek het beste licht om bij te analyseren. Het heeft daarom mijn voorkeur de analyse overdag plaats te laten vinden voor een optimaal resultaat. Analyses die kort zijn en bij slecht licht plaatsvinden, gebeuren vaak op basis van het creëren van valse kleurharmonieën. Men neemt hier genoegen mee en hoogstwaarschijnlijk wordt dan gewerkt volgens het ouderwetse kleursysteem. De kans is groot dat er onder andere gebruik gemaakt wordt van de zogenaamde 'gemêleerde paletten'. Met mijn nieuwe kleursysteem is het natuurlijke licht nodig, zodat men zelf overtuigd kan worden wat iemands beste kleuren voor hem doen. Hierdoor zal men minder gauw terugvallen in oude patronen. Meer over 'valse harmonie' vind je in dit artikel dat gaat over harmonie.

De duur van de kleuranalyse is ongeveer twee uur. Ik schrijf meer over de kleuranalyse in mijn artikel dat over 'technisch analyseren' gaat. Over mijn eigen ervaringen van de kleuranalyses die ik van anderen kreeg, is te lezen in het artikel 'Over Jeanine van Varik-Houben'.

Aan het begin van de analyse ga ik iets vertellen over de geschiedenis en de betekenis van de kleuranalyse, onder het genot van een kop koffie/thee. Daarna laat ik je een vragenlijst invullen die je wensen in kaart brengt. Dit is voor mij belangrijke informatie wanneer ik het toepassingsadvies ga geven. Vervolgens gaan we uitzoeken welk kleurenpalet jouw uitstraling het meest ophaalt en accentueert in overeenstemming met je eigen kleurpigmenten. Dit gebeurt door middel van mijn set onfeilbare 'testing kit' analysedoeken. Deze doeken drapeer ik onder je gezicht, terwijl je voor de spiegel zit. Je zult zelf gaan zien welk effect de kleuren op je gezicht hebben. Jouw beste kleuren zullen je gezicht ophalen, krachtiger en jonger maken en verfrissen. Andere kleuren kunnen de uitstraling van je gezicht afzwakken; je zult er dan vermoeider, minder energiek en ouder uitzien.

Voorbeeld van een kleurwaaier van Kleurstudio EdeAchterzijde kleurwaaier met 120 kleurnuances van Kleurstudio EdeMijn paletten zijn koel of warm met een onderverdeling van heldere en zachte kenmerken, alsmede van lichte en donkere kenmerken. Iedere waaier bevat gemiddeld 40 kleuren met aan de achterkant van iedere kleur nog drie extra kleurnuances (totaal 120 extra kleurnuances). Een waaier is dus een reeks aan kleurvoorbeelden, die je genoeg handvatten geeft om op een ontspannen manier je keuzes te maken tijdens het winkelen. 

MAATWERK
Aangezien iedereen uniek is, kun je je wel voorstellen dat ook in de specifieke paletten er voor een bepaalde kleur voorkeuren zijn met betrekking tot jouw huid. Daarom 'meet' ik alle kleuren van jouw beste kleurenpalet door op het gebied van hun kleurkenmerken met betrekking tot de pigmenten van jouw huid. Dit kan dus betekenen dat sommige kleuren uit het palet niet optimaal werken voor jou. Deze worden dan verwijderd. En soms zal ik één of meerdere kleuren toevoegen van een bepaalde kleur. Je bent dus op deze manier verzekerd van een persoonlijk kleurenpalet. 

JOUW UNIEKE KLEURPROFIEL
Als geheugensteuntje van het kleur- en kledingadvies krijg je van mij een op maat gemaakt kleurprofiel mee. Hierin staan jouw beste neutrale en accentkleuren vermeld, mooie kleurcombinaties, alsmede alle bevindingen die tijdens de analyse naar boven komen. Zo heb je een mooi naslagwerk, dat als hulpmiddel kan dienen ten behoeve van de toepassing van je kledingadvies.

Relevante artikelen:
De kleuranalyse van Tessa
Je persoonlijke stijl in beeld.

 

Tags: kleuranalyse