Hoe vind je de juiste kleur make-upfoundation voor je huid?

Luchtdicht pompsprayflesje van de MPact foundationEen goede kleur foundation is van cruciaal belang om een optimale uitstraling te bereiken. De kleuranalyse is er immers op gebaseerd dat díe kleuren, die in het persoonlijke palet zitten, optimaal zijn afgestemd op kleur van je huid. Heb je de verkeerde kleur foundation op, dan verlies je je eigen huidskleur. Het resultaat is dat je niet optimaal zult stralen.

Laten nu de meeste foundations in de winkels, bij visagisten, schoonheidsspecialisten en bij andere make-upartiesten, zijn afgestemd op de boventoon van de huid, die meestal warmer is. De meeste foundations zijn te warm (te geel of te oranje), omdat de producent zich richt op de boventoon van de huid, die vaak is aangetast door weersinvloeden, levensstijl en natuurlijke veroudering. Dus bijna overal waar je komt, worden in mindere of meerdere mate warmkleurige foundations aanbevolen. De MPact foundation is echter afgestemd op je oorspronkelijke huidskleur. Bij gebruik zal je natuurlijke huidskleur worden benadrukt, zodat je huid er vitaal, jonger en stralend uitziet.

Draag je niet jouw kleur foundation, dan haal je het optimale resultaat van de kleuranalyse onderuit. Je ziet er bleker of doffer uit (minder stralend), de foundation geeft een 'cake-effect' of de foundation draag je als een masker die markeerranden laat zien.
De kleuranalyse vindt vanzelfsprekend plaats zonder foundation en op basis van de natuurlijke ondertoon van je huid. Een aantal van mijn klanten beseft dit. Zij zijn al jaren op zoek naar hun beste kleur foundation. Ze zijn enthousiast dat er nu eindelijk een foundation beschikbaar is, die helemaal is afgestemd op hun huid: de Mpact foundation!

De MPACT foundations hebben een mooie natuurlijke dekking met een gezond uitziende glans, die de huid er vitaal en jonger uit doet zien. Onderzoek heeft uitgewezen dat vooral vlekjes in het gezicht de huid er ouder uit doet zien. Rode vlekken (couperose, rosacea), pigmentvlekken en donkere kringen, worden op een natuurlijke manier geëgaliseerd. De foundations zijn zeer duurzaam in gebruik, aangezien je maar een heel klein beetje nodig hebt voor een mooi egaal effect. De Mpact foundation is verkrijgbaar in een handzaam, hygiënisch en luchtdicht pompflesje (20 ml) en kost € 37,95 per flesje.

Reacties klanten:

 • 'voelt comfortabel'
 • 'eindelijk de goede kleur voor mijn huid'
 • 'geen maskergevoel'
 • 'mooie zijdeglans'
 • 'alsof mijn huid een peeling heeft gehad'
 • 'geen cake-effect'  
 • 'egaliseert, maar dekt niet af'

Onderstaande reactie is van Joke Moens, eigenaresse van Araña Mode:

 • 'Onlangs ben ik met Hanneke van Schuppen bij Jeanine geweest. Zij heeft de Mpact foundation aan ons gedemonstreerd. Jeanine past de tint aan, aan de kleur van je huid. Het is erg moeilijk om goede foundations te vinden. Ik gebruik het nu voor mijn couperose en ben heel enthousiast over het resultaat, maar ook over het draagcomfort. De Mpact foundation reageert fantastisch op de ouder wordende huid, maar voor de jongere vrouw die wat ondersteuning in haar uitstraling kan gebruiken is het zeker aan te te bevelen.' 

Caroliens rode wangen vallen niet meer op met de MPact make-upfoundation

Carolien (47), foto hierboven, heeft vaak rode blosjes op haar wangen. Met de Mpact foundation in een teint die de rode kleur dempt, heeft Carolien voortaan een mooie verzorgde egale huid.

Onderstaande reactie van een mevrouw (50) die twee testers in de post ontvangen had:

 • 'Wat een geweldige foundation, echt heel erg mooi! Ik ben echt onder de indruk, terwijl ik dacht dat mijn oude foundation koel genoeg was. Hopelijk heb je nr. 6 nog, want deze is echt schitterend.'

Onderstaande reactie is van een mevrouw (65 jaar) die rosacea heeft in het gezicht (vlammende roodheid):

 • 'Na vele middeltjes uitgeprobeerd te hebben, nu eindelijk een foundation gevonden die de roodheid in mijn gezicht dempt. Ik kan met recht zeggen, dat mijn onzekerheid verdwenen is. Mijn huid ziet er met de MPACT foundation weer verzorgd en stralend uit.'
   

Jonge vrouw met en zonder foundation

Reactie van enthousiaste gebruikster van de MPACT foundation, Erlinde (32), zie foto hierboven:

 • 'Het is echt fantastisch spul, die foundation! Eerste complimenten al te pakken met 'wat zie je er goed uit'. Bovendien merk je niet dat je het op hebt en je hebt echt maar een heel klein beetje nodig.'


Clari (56), foto hierboven, is ooit elders als een Lente/Zomer geanalyseerd. Volgens dit (gemêleerde) kleursysteem zou zij zowel koele als warme kleuren kunnen dragen. Echter, de ondertoon van iemands huid is of koel of warm. Clari heeft een koele ondertoon en is daardoor een koel kleurtype. Dit betekent dat voor een optimale uitstraling, die haar zichtbaarheid vergroot, zij het beste de koele kleuren kan dragen. Ze is rechts opgemaakt met de MPact foundation in een tint die op haar huid is afgestemd. Haar tanden ogen witter, haar ogen sprankelen en haar huid heeft een frisse uitstraling.

Roodharige jonge vrouw

De roodharige Anne (24) is linksboven warm opgemaakt. Bij haar is een petrol kleurig (warm) doek gedrapeerd. Rechtsboven is Anne koel opgemaakt met de MPact foundation. Ze draagt hier een heldere koele kleur doek.  De meeste roodharigen krijgen elders een herfst- of lentepalet mee naar huis. Echter, Anne heeft een koele huid, dus staan de koele kleuren het mooist bij haar huid. Op de linker foto oogt haar huid valer en haar tanden gelig.  Haar haarkleur oogt vrij mat. De aanblik van Anne oogt doffer ten opzichte van de rechter foto. Op de rechterfoto stralen haar ogen, haar huid oogt goed doorbloed waardoor ze een vitale uitstraling heeft. Haar prachtige haarkleur wordt geaccentueerd door de heldere koele blauwe kleur.

De MPact foundation is verkrijgbaar bij Kleurstudio EdeBestellen via de mail. Woon je op afstand en ben je nog niet bekend met het product, dan ontvang je 2 tot 3 verschillende tinten als monster in de post tegen een vergoeding van 10 Euro, nadat je eerst een foto van jezelf per mail hebt verstuurd. Ik kan dan beoordelen welke tinten ik je opstuur om uit te proberen. Mocht je na het uitproberen de juiste tint bestellen, dan vervallen de verzendkosten bij je eerste bestelling, zodat de door jou eerder betaalde vergoeding grotendeels wordt gecompenseerd.

 

 

 

 

Ingrediënten: Calendula, Linde, Kamille, Korenbloem, St. Janskruid, Ruscus Aculeatus (Muizedoorn), Hydrocotyle, Goudsbloem, Paardenkastanje, Zoethout, Gehydrolyseerd gistproteïne.
De plantaardige ingrediënten kalmeren (ontstekingsremmend) en verzachten de huid en verbeteren de bloedcirculatie. De foundations verminderen roodheid (rosacea, couperose). Ze zijn talk- en parabenenvrij en ze bevatten geen minerale oliën. Ook zijn ze parfumvrij en niet-comedogeen. De MPACT foundations bevatten Mica, een produkt dat ook wordt gebruikt in luxe cosmetica. Het geeft de huid een jeugdige helderheid. De gezond uitziende huidglans wordt tot 65% verbeterd. De foundations verminderen donkere schaduwen en/of kringen onder de ogen, speciaal wanneer ze worden gebruikt met een concealer.


Ook interessant voor jou om te lezen:
Vijf principes van jouw ideale dagmake-up  

Tags: foundations , make-upfoundation afgestemd op jouw huid