Zoek in deze blog

  • Start
  • Blog
  • Vijf principes van jouw ideale dagmake-up!

Vijf principes van jouw ideale dagmake-up!

Ik krijg wel eens de vraag bij welke dagmake-up het gezicht het meest tot uitdrukking komt. Men wil dan weten of hier universele principes aan ten grondslag liggen. Ik kan dan volmondig 'ja' zeggen! Onderstaand heb ik deze principes op een rijtje gezet!

De ideale dagmake-up laat het gezicht stralen. De oogkleur komt tot zijn recht, de huid heeft een mooie gezonde kleur. De kleur van de lippen laten de tanden er fris doen uitzien. Kortom, jij op je best met een natuurlijke uitstraling. De truc is: het juiste kleurgebruik en het creëren van contrast in het gezicht. Kleur en contrast geven je gezicht optimale uitdrukking. Je schoonheid wordt versterkt en dus zichtbaarder gemaakt. Make-up niet als fashion, maar make-up om het beste van jou naar boven te halen.

Vijf principes van kleur en contrast die jouw gezicht doen stralen

1. De juiste kleur foundation voor een verjongend effect
twee luchtidichte pompflesjes met MPACT foundation voor de koele huidZorg ervoor dat je foundation je eigen huidskleur zoveel mogelijk benadert (bij een koele huidskleur, kies je een tintje donkerder om een kalkeffect te vermijden. Bij een warme huidskleur kies je een tint lichter). Mijn klanten zijn altijd verbaasd wanneer ze zichzelf in de spiegel zien; de huid is niet poederig. De juiste foundation (zie meer informatie over MPACT foundation) zorgt altijd voor een egaliserend en verjongend effect. Onderzoek heeft uitgewezen dat rimpels niet verantwoordelijk zijn voor verouderde uitstraling, maar het verschil van kleur van de huid van het gezicht. Een egaal gekleurde huid oogt jonger en vitaler.

 

Dagmake-up

2. Oogschaduw in diverse bruintinten om je oogkleur tevoorschijn te laten komen
Laat je ogen stralen door oogschaduw te gebruiken die uit diverse bruintinten bestaan, liefst koele bruintinten. Bruin brengt een mooi contrast en en leidt niet af van je oogkleur, zodat jouw oogkleur prachtig tevoorschijn komt. Breng de donkerste kleur bruin op de arcade en een iets lichtere op het bewegend ooglid. Op deze wijze crëeer je een open blik. De wimpers vallen dan niet weg tegen de donkere oogschaduw. Highlight met een zachtrose of lichtbeige kleur onder de wenkbrauw en laat de kleuren mooi in elkaar overlopen.

3. Zwarte eye-liner en mascara om contrast te creëren, zodat je ogen meer gaan spreken
Met een zwart oogpotlood trek je een lijntje op het ooglid zo dicht mogelijk tegen je wimpers aan. om je wimpers voller te doen laten lijken. Tevens trek je een bescheiden lijntje aan de onderkant van je oog tegen je wimpers aan. Let op dat de zwarte lijntjes niet te strak worden getrokken (desnoods vanaf buiten naar binnen tot aan de helft van het oog) want anders kun je een strenge uitstraling krijgen. Het doel van de lijntjes is contrast te bieden met het oogwit, waardoor je ogen meer gaan sprankelen, maar ze mogen nooit ten koste gaan van je vriendelijke blik. Ook kun je met een lijn de vorm van je ogen benadrukken of beïnvloeden. Gebruik zwarte mascara om een meer sprekende blik te bevorderen. Voor meer volume voor de wimpers breng je eerst mascara aan op de bovenkant van de wimpers en daarna aan de onderkant van de wimpers.

4. Blusher voor een frisse, gezonde teint.
Gebruik een blusher in een koele roze/rode tint. Heel lichtroze voor de lichte huidtypen, oud dieper roze voor medium tot donkerder huidtypen of zacht lila voor de warmere types. De blusher breng je aan boven op je jukbeen vanuit je slapen. Zo krijg je een liftend effect.

5. Lippenstift voor een vitale uitstraling
Kleur je lippen in met een zachte roze/rode (voor de lichtere kleurtypes) of fuchsia lippenstift voor de medium tot donkere kleurtypes. Door het simultaan contrast dat ontstaat, lijken je tanden witter en je ogen groener of blauwer. Heb je bruine ogen dan worden deze ook sterker benadrukt.

En .... klaar ben je; jij op je mooist. Een voorbeeld van de make-up, aangebracht volgens bovenstaande principes zie je op onderstaande foto.

Mocht je nu precies willen weten hoe je de make-up aanbrengt en welke diepte (donkerte) of kleur (warm/koel) van de tinten jou het mooist staan, dan kun je een afspraak maken. Ik help je graag verder. Ik besteed dan natuurlijk ook aandacht aan specifieke vragen m.b.t bijvoorbeeld couperose of donkere kringen.

 

Susan en Maaike zijn opgemaakt volgens bovenstaande principes:

Susans perfecte dagmake-up
 

Personal make-over van blonde vrouw

 

Andere artikelen die je wellicht interessant vindt:

Kleurstudio Ede verkoopt MPACT foundations speciaal voor de koele huid

Roodharigen kunnen koele kleuren dragen

Waarom je eigen uitstraling versterken?

De kleuranalyse van Tessa

Zie voor andere artikelen de index van mijn blogs