Zoek in deze blog

  • Start
  • Blog
  • 'Na drie kleuranalyses elders: De magie ontbrak in mijn uitstraling.' (reactie Nan)

'Na drie kleuranalyses elders: De magie ontbrak in mijn uitstraling.' (reactie Nan)

Kleurstudio Ede legt uit aan klant hoe je het kleuradvies in je kleding kunt toepassen

Mijn klant is erin geslaagd door haar volhardende en kritische houding, na drie eerdere kleuranalyses elders, uiteindelijk haar juiste kleurenpalet te ontdekken. In mijn studio werd duidelijk waarom ze jarenlang secondbeste kleuren droeg. Ze schreef haar ervaring op:


Achttien jaar geleden heb ik een kleurenanalyse gehad en daaruit kwam naar voren dat ik een herfsttype zou zijn. I
k was er tevreden over, sommige dingen klopten niet helemaal maar je bent jong en kunt veel hebben. De laatste jaren kreeg ik met de komst van grijs haar toch twijfels over de kleuren.

Ik besloot tot een tweede kleuranalyse. De uitslag was dat ik nu een zomertype zou zijn. Ik was er niet blij mee. Ik had het gevoel dat de magie ontbrak. Opnieuw liet ik een kleuranalyse uitvoeren, de derde. Daaruit bleek dat ik weer een zomertype zou zijn, maar dan met nog iets van warmte. En toch bleef ik nog twijfels houden.

  

Ik heb echt geprobeerd de kleuren van het zomerpalet te dragen, maar ik had een hekel aan de flauwe en vergrijsde kleuren . Ik las een artikel van Jeanine over valse harmonie maar ook over gedempte kleuren die niet altijd mooi staan, ook al is je contrast laag.

Ik vond haar website en die sprak me heel erg aan, wat een mooie foto's en ik zag ook duidelijk het verschil! Ik stuurde haar een mailtje of het zinvol was om weer een analyse te doen omdat ik toch wel koel zou zijn. Jeanine belde dezelfde dag nog terug, dat vond ik echt heel sympathiek!

 

De analyse zelf heb ik als heel prettig ervaren, Jeanine gaat heel professioneel te werk en neemt echt alle tijd om de verschillen te laten zien. Warm rood tegen koel rood, oranje tegen fuchsia en ga zo maar door. Zeker wanneer Jeanine merkt dat ik twijfel, laat ze het gewoon nog een keer zien.

 

De tijd is echt omgevlogen, mijn man was toeschouwer, maar hij heeft zich zeker niet verveeld. Jeanine heeft hem op subtiele wijze erbij betrokken en ik vond het superleuk dat hij er bij was! Uit de analyse bleek dat ik beter voor de koele heldere kleuren kan kiezen tot groot geluk van mijn man. Mijn twijfels waren gegrond.

 

Ook interessant om te lezen:

Alles over de uitwerking van harmonie

 

 

Tags: beste kledingkleuren, kleuranalyses